Reseptin katsoin Kinuskikissalta (:

Eli

Pohja:
100 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljasokerilla)
2 1/2 dl pekaanipähkinärouhetta (itse käytin Mantelirouhetta)

Täyte:
270-300 g vaahtokarkkeja

Kuorrutus:
50 g voita
6 rkl kaakaojauhetta
8 rkl kuumaa maitoa
7 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljasokerilla)

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe ja mahdollinen vaniljasokeri) ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon. Rouhi pekaanipähkinät ja lisää ne (ja vaniljauute, mikäli sitä käytät) lusikalla tai nuolijalla sekoittaen taikinaan.

Kaada seos n. 25×35 cm kokoiseen reunalliseen, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 165 asteessa n. 15 min (huomioi, että pohja on uunissa vielä hetken aikaa seuraavassa vaiheessa).

Valmista suklaakuorrutus pohjan kypsyessä. Vatkaa voi ja kaakaojauhe sekaisin. Lisää joukkoon vuorotellen 1 rkl kuumaa maitoa ja 1 dl tomusokeria joka välissä sekoittaen. Lopputuloksena on notkea, levitettävä seos. Lisää lopuksi vaniljasokeri/uute.

Asettele vaahtokarkit tasaisesti pohjan päälle. Laita uuniin muutamiksi minuuteiksi, kunnes vaahtokarkit ovat pehmenneet. Ota uunista ja levitä lusikalla vaahtokarkit tasaiseksi massaksi. Levittäminen sujuu helpommin, jos kastat lusikkaa tomusokeriin, sillä vaahtokarkit muuttuvat sulaessaan tahmeiksi.

 

Levitä suklaakuorrutetta vaahtokarkkitäytteen päälle. Voit laittaa kuorrutteen hetkeksi mikroon, jotta se on helpompi levittää tasaisesti. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten joudut todennäköisesti lämmittämään sitä pariin otteeseen

Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Koristele esimerkiksi vaahtokarkeilla ja sulatetulla maitosuklaalla.